Καλώς ήλθατε στα Ιόνια Νησιά, μια αλυσίδα από νησιά στα ανοικτά της Ελλαδικής δυτικής ακτής που συνδυάζει ιταλικές επιρροές, παριζιάνικο στυλ και αναμφισβήτητα ελληνική φιλοξενία. Μια παλέτα με όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, διάσπαρτα κοσμήματα σαν από σμαράγδι και ζαφείρι. Από την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα στις μαγευτικές παραλίες της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, τα κρυμμένα διαμάντια Παξοί και Μεγανήσι, η Λευκάδα με τα θαλάσσια σπορ της και η Ιθάκη με την ποιητική ομορφιά της. Προορισμοί με φήμη αλλά και με παράδοση, με πολλές από τις ιστορίες τους να εξακολουθούν να είναι ακόμα ανείπωτες.
Τα ζαφειρένια νερά του Ιονίου σας καλωσορίζουν στον παράδεισο της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Ιθάκης και των Παξών. Όλοι αυτοί οι προορισμοί διακοπών είναι υπέροχοι. Τα κυριότερα νησιά του Ιονίου έζησαν για αιώνες υπό την βενετική κυριαρχία και αυτό διακρίνεται στα κάστρα και εκκλησίες τους. Τα εδάφη τους καλυμμένα με ελαιόδεντρα, πεύκα και αμπελώνες, είναι εύφορα και πράσινα, παραλίες με λευκή άμμο και πρασινογάλαζα νερά, ένα εκπληκτικό σκηνικό για το οποίο έχουν βραβευτεί επανειλημμένως. Φιλόξενοι κάτοικοι με τη μουσική στο DNA τους.
Τα νησιά του Ιονίου είναι ένας παράδεισος για ιστιοπλοΐα και κρουαζιέρες. Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε μια χώρα με ομορφιά, ιστορία και πολιτισμό!

aerial view of the port of kefaloniakionilongos paxos greece ionian islands ionian sea longos paxos greece ionian islands ionian sea town sea coast boat

Melissani CaveSailing Greece Kefalonia island 3 GreekSun Yachtssat travel

shutterstock 47938168TopTenRegions7 Ionio1KerkyraTopTenRegions7 Ionio6Ithaca

TopTenRegions7 Ionio7Lefkada

Ionio Cruises is a Greek yacht chartering company born from passion for the sea and deeply committed to its guests. With over 20 years of presence in the Greek seas, offices and bases in Athens and the Ionian Sea, we can assist in yacht charters all over Greece and throughout Mediterranean Sea.