Τα νησιά των Σποράδων βρίσκονται γεωγραφικά μεταξύ της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Αυτά τα τέσσερα μικρά καταπράσινα μαγευτικά νησιά με υπέροχες παραλίες έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα το καθένα. Η Σκιάθος είναι το πιο γνωστό από τα τέσσερα νησιά.
Ανακαλύψτε τη Σκιάθο, τη γενέτειρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, και απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο στις Κουκουναριές, μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα. Κοσμοπολίτικη και γεμάτη ζωντάνια, η Σκιάθος θα σας μαγέψει με τις αμμώδεις παραλίες και την εντυπωσιακή ομορφιά. Η Σκόπελος είναι το ιδανικό μέρος αν είστε σε διακοπές με την οικογένειά σας. Η ηρεμία και η αρμονία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το νησί. Αν κάποια σημεία φαίνονται οικεία, μην εκπλαγείτε! Η ταινία "Mamma Mia" γυρίστηκε εδώ και ναι, υπάρχει το εκκλησάκι πάνω στο βράχο!
Η Αλόννησος είναι από τους πιο εναλλακτικούς προορισμούς με παρθένα φύση, παραλίες για κάθε γούστο και μεγάλα μονοπάτια πεζοπορίας που σας προσκαλούν να τα εξερευνήσετε με τα πόδια. Το νησί είναι το σπίτι του μεσογειακής φώκιας Monachus - monachus και μια επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο σίγουρα αξίζει τον κόπο! Ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου όμορφο νησί των Σποράδων είναι η Σκύρος, το μεγαλύτερο των Σποράδων, συνδυάζει πλούσια πευκοδάση με άγρια βραχώδη τοπία. Τα λιλιπούτεια πόνι - μια τοπική ράτσα, η αφθονία των αστακών, οι θαλάσσιες σπηλιές και η πλούσια τοπική κουλτούρα σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν. Εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν τις διακοπές οπως δεν εχετε φανταστεί!

Bay Alonnissos SMALLBourtzi Skiathos aerial SMALLpanormo bay SMALL

Ionio Cruises is a Greek yacht chartering company born from passion for the sea and deeply committed to its guests. With over 20 years of presence in the Greek seas, offices and bases in Athens and the Ionian Sea, we can assist in yacht charters all over Greece and throughout Mediterranean Sea.